Visceraal therapie

Wij hebben ervaren dat bij langdurige klachten vaak een orgaan de oorzaak is. Het is een mooie aanvulling op de oefentherapie. Door gericht te bewegen wordt het lichaam soepeler maar soms blijven bepaalde structuren vast zitten. Door eenvoudige technieken ontspannen de structuren en hersteld de beweeglijkheid
Alles is met elkaar verbonden door bindweefsel. Kapsel en banden rond de gewrichten zijn bindweefsel structuren. Maar ook rond de organen en de schedel zit bindweefsel. De inwendige organen zitten via bindweefsel vast aan de wervelkolom, het bekken, de schedel, de ribben, het borstbeen of omliggende inwendige organen. Zo blijven de organen in het lichaam op hun plaats, maar daarom invloed uit oefenen op de wervelkolom door bijvoorbeeld wervelblokkades.
Een mooi voorbeeld is de ademhaling. Het middenrif gaat bij het inademen naar beneden en bij het uitademen weer omhoog. De nieren zitten met bindweefsel vast aan het middenrif. Bij elke ademhaling gaan de nieren dus samen met het middenrif drie tot vier centimeter op en neer en dat gebeurt zo`n 20000 keer per dag. Hieruit blijkt, dat als er een verminderde beweeglijkheid aanwezig is, er een voortdurende trek ontstaat. De bindweefsel verbindingen trekken constant aan andere delen van het lichaam waardoor er op den duur klachten in spieren en gewrichten ontstaan.
Oefentherapie bereikt met de oefeningen vele organen en bindweefselstructuren. Daarom is op een eenvoudige, rustige wijze oefenen erg belangrijk voor het hele lichaam.