Revalidatie na hersenletsel

Door een ongeluk, tumor, hersenbloeding of herseninfarct(CVA) kan hersenletsel ontstaan. Mensen met hersenletsel kunnen naast lichamelijke klachten te maken krijgen met klachten op het gebied van denken, voelen en doen.

 

Oefentherapie richt zich op al deze gebieden. Alleen het sterker maken van de spieren en het opnieuw leren bewegen is niet voldoende om te herstellen. Er is verstoring op meerdere gebieden waardoor een geintegreerde aanpak noodzakelijk is.

Een herseneschadiging heeft vrijwel altijd gevolgen voor het dagelijks functioneren. Uw merkt veranderingen in bewegen, voelen, denken en emoties. In het begin krijgen bewegen en voelen de meeste aandacht als dat zo goed als hersteld is en u weer gaat deelnemen in de maatschappij dan merkt u dat er andere problemen naar voren komen. Vergeetachtigheid, concentratie, trager denken en handelen, niet meer kunnen plannen enz. Ook deze handelingen zijn te trainen. Wij kunnen u hierin verder begeleiden samen met een oefentherapeut en coach traint u al deze vaardigheden.

Wij komen bij u thuis oefenen tot dat u zelfstandig naar onze praktijk kunt komen. U krijgt begeleidingn en training bij uw dagelijkse handelingen. Oefeningen bij u thuis in uw eigen omgeving zodat u thuis uw eigen training programma kunt volgen.