Chronische pijn

U ervaart pijn. Als deze pijn langdurig aanwezig is kan het een eigen leven gaan leiden met grote gevolgen voor uw dagelijks functioneren. Vaak brengt pijn ook grote onzekerheid met zich mee. U vraagt zich af: hoe moet ik ermee omgaan? Waar doe ik goed aan, nu de pijn mijn leven lijkt over te nemen?

Het Netwerk Chronische Pijn introduceert een vernieuwende behandelwijze, speciaal ontwikkeld voor mensen met chronische pijn. De behandeling laat u inzien hoe u zelf op een andere manier met uw pijnklachten kunt omgaan, waardoor u weer grip krijgt op uw eigen leven.

De oorzaken van uw pijn, hoe u de pijn ervaart en hoe u ermee omgaat, worden in kaart gebracht. Samen met uw therapeut stelt u haalbare doelen op. Deze doelen richten zich op het verbeteren van die vaardigheden die voor u belangrijk zijn. Voor de een betekent dit `normaal leven en werken` en voor de ander ` beter omgaan met spanningen`. Belangrijk is dat u bewust wordt van uw eigen mogelijkheden en het vertrouwen in uw lichaam weer hervindt.

Een combinatie van fysieke en mentale oefeningen worden afgestemd op uw persoonlijke situatie.

De aangesloten oefentherapeuten werken volgens de nieuwste inzichten in evidence based practice en patientgestuurde zorg. Het netwerk Chronische pijn werkt samen met verwijzers zoals revalidatieartsen, reumatologen, revalidatiecentra en pijnpoli`s.