Artrose

Artrosenetwerk & artrosebeweegprogramma

Artrose is de meest vookomende aandoening aan het bewegingsapparaat. Het kraakbeen gaat in kwaliteit achteruit, het wordt dunner en zachter. Dit leidt tot vervorming van het bot direct onder het kraakbeen. Er vormen zich aan de rand van het gewricht zichtbare en voelbare knobbels, ossteofyten genoemd. Deze knobbels beperken de beweeglijkhheid van het gewricht. Ook kunnen zenuwen bekneld raken, dat pijn, gevoelsstoornissen en krachtverlies veroorzaakt.

Er zijn meer dan 1,2 miljoen mensen die last hebben van artrose.

Atrose wordt ook wel slijtage genoemd. Het woord slijtage geeft de indruk dat er niets aan te doen is. Maar dat is niet het geval, er is wel degelijk iets aan te doen!

 

De oefentherapeut aangesloten bij het artrose netwerk heeft bij- en nascholing gevolgd en geleerd hoe zij u het beste kan behandelen.

U leert  uw gewricht soepel te houden en uw spieren te trainen. Ook leert de therapeut u een goede lichaamshouding aan en vertelt u hoe u het beste met de pijn kunt omgaan. U leert zo te bewegen, dat u uw gewrichten zo min mogelijk belast bij uw dagelijkse activiteiten. Ook krijgt u adviezen over eventuele hulpmiddelen.

Verantwoord bewegen versterkt de spieren en pezen rondom uw gewrichten. Sterkere spieren en pezen zorgen voor een betere ondersteuning en schokdemping. De pijn neemt daardoor af.

Artrose beweegprogramma

U krijgt een persoonlijk beweegschema waarin de belasting geleidelijk wordt opgebouwd.