Vergoeding oefentherapie

Vergoeding oefentherapie vanuit de aanvullende verzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden oefentherapie vanuit hun aanvullende verzekering.

In uw polis bij Fysiotherapie en Oefentherapie Cesar/Mensendieck, kunt u vinden hoeveel behandelingen u vergoed krijgt.

Daarom is het aan te raden een passende aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen oefentherapie zijn opgenomen.

Is uw huidige polis ontoereikend dan kunt u ieder jaar voor 1 januari uw huidige zorgverzekering opzeggen en heeft u tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen.

 

Vergoeding vanuit de basis verzekering

Bent u jonger dan 18 jaar?

Dan worden de eerste 18 behandelingen voor Oefentherapie vergoed. Heeft u een chronische aandoening, dan wordt de behandeling van deze aandoening volledig vergoed. 

Bent u 18 jaar of ouder?

Heeft u een aandoening die voorkomt op de lijst van `chronische aandoeningen` dan wordt Oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering, mits u deze heeft, anders dient u deze zelf betalen.

Vanaf de 21e behandeling valt Oefentherapie onder de basisverzekering en zal volledig worden vergoed. U moet echter wel jaarlijks eerst uw eigen risico betalen (als u deze nog niet heeft betaald voor andere zorg).

Kijk voor overige vragen over de `chronische lijst` op de site van de zorgverzekeraar of neem contact met hun op.

 

Zonder verwijzing naar de oefentherapeut

Sinds 2008 kunt u rechtstreeks naar de Oefentherapeut Cesar en Mensendieck zonder verwijzing van uw arts. Directe Toegang Oefentherapie (DTO) maakt oefentherapie voor iedereen rechtstreeks bereikbaar.

Het geeft u als patiënt de vrijheid om zelf, op eigen initiatief en zonder tussenkomst van arts, een oefentherapeut in te schakelen.

Wanneer u zich aanmeldt zonder verwijzing van de huisarts, zal eerst een screening plaatsvinden. Deze screening geeft duidelijkheid of u met uw klacht/hulpvraag bij de oefentherapeut inderdaad bij de juiste behandelaar bent.

Wanneer uw klacht/hulpvraag niet geïndiceerd is voor Oefentherapie, zal de oefentherapeut u adviseren alsnog naar uw huisarts te gaan

 

Tarieven

Elke zorgverzekering heeft zijn eigen tarieven die zij vergoeden aan de praktijk. Deze tarieven zijn ongeveer gelijk aan de tarieven die wij berekenen aan jou als je niet aanvullend verzekert bent.

Hieronder tref je de tarieven die worden berekend als je niet aanvullend bent verzekerd.

Individuele zitting oefentherapie€ 36,00
Individuele zitting oefentherapie aan huis  € 48,00
Screening € 15,00
Sreening, intake, onderzoek € 48,50
Sreening, intake onderzoek aan huis€ 59,50
Individuele zwangerschapsbegeleiding   € 37,50
Groepsles per maand   € 32,50
Massage 30 minuten          € 40,00